AB-Casa_Logo_CMYK-02

FAQ

Hieronder vindt u een overzicht van veelgestelde vragen van onze klanten.                                Hierbij helpen we u graag! 

Bij dergelijke renovaties moet er minstens 75% van de bestaande en nieuwe scheidingsconstructies die grenzen aan de buitenomgeving (geen vloeren) worden (na)geïsoleerd en worden de technische installaties volledig vervangen.

Het E-peil is een indicatie voor het energieverbruik van uw woning. Hoe lager het E-peil, hoe energiezuiniger uw woning is.

Norm voor stedenbouwkundige vergunningsaanvragen vanaf 1 maart 2017:

Nieuwbouw: max. E50
Ingrijpende energetische renovatie: max. E90
Renovatie: /

Tot 2021 wordt het E-peil stapsgewijs verhoogd voor nieuwbouwprojecten:

2017 E50
2018 E40
2020 E35
2021 E30

Duurzame energie is energie die voor onbeperkte tijd beschikbaar is. Door het gebruik ervan wordt het leefmilieu en de mogelijkheden voor toekomstige generaties niet benadeeld. Welke vormen van duurzame energie zijn er?

 

 • zonne-energie in de vorm van zonnepanelen, zonnecollectoren
 • windenergie in de vorm van windturbines
 • bio-energie in de vorm van biobrandstof
 • geothermische energie door het winnen van warmte uit de aardbodem
 • energie uit water
 • lichaamskracht

Wanneer bent u verplicht hernieuwbare energie te gebruiken? Norm voor stedenbouwkundige vergunningsaanvragen vanaf 1 maart 2017:

 

Nieuwbouw:  ≥ 15 kwh/m².jaar

Ingrijpende energetische renovatie:  ≥ 10 kwh/m².jaar

Renovatie:  /

BEN staat voor Bijna Energie Neutraal.
De energie die nodig is voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water wordt voornamelijk gehaald uit groene energiebronnen nl. 25% van de energie komt van hernieuwbare energiebronnen zoals waterkracht, zonne-energie, energie uit biomassa ...

 

Bij een BEN- woning is het E-peil lager of gelijk aan E30. AB CASA helpt je graag verder. 

Norm voor stedenbouwkundige vergunningsaanvragen vanaf 1 maart 2017:
Nieuwbouw: ≥ 15 kwh/m².jaar
Ingrijpende energetische renovatie: ≥ 10 kwh/m².jaar
Renovatie: /

BENOveren staat voor BEter reNOveren met hogere ambities op het vlak van energieprestaties. Een geBENOveerde woning biedt vele voordelen op het vlak van duurzaamheid, leefkwaliteit, onderhoud, energiebesparing …

Wie BENOveert bereidt zich daar best grondig op voor, zowel mentaal als praktisch. Aarzel zeker niet om u daarbij te laten adviseren en begeleiden door een benovatiecoach. Denk grondig na over het beschikbare budget en spreek uw wensen uit.


Hieronder vindt u een aantal van de belangrijkste renovatiewerken, in volgorde van efficiëntie.

 

 • Ik BENOveer mijn dak

Het dak vormt de grootste verliespost van energie, van warmte en van geld.
Een hellend dak kunt u na-isoleren aan de binnen- of de buitenkant.
Voor een plat dak laat u best eerst een expert nagaan of het eventueel al aanwezige isolatiemateriaal nog droog is. Is de isolatie vochtig, dan moet die eerst worden verwijderd. Is ze nog droog, dan kan de nieuwe isolatie en dakafdichting bovenop de bestaande dakafdichting worden aangebracht.

 

 • Ik BENOveer mijn buitenmuren

Naast het dak zijn niet of onvoldoende geïsoleerde buitenmuren de tweede grootste oorzaak van warmteverlies. Buitenmuren isoleren aan de buitenkant is bouwfysisch de beste oplossing maar een vrij dure en niet altijd toepasbare oplossing. De buitenmuren isoleren in de spouw is een goedkoper alternatief, maar met enkel isolatie in de spouw kan de BENOvatie-eis niet worden gehaald.

 

 • Ik BENOveer mijn glas, ramen, buitendeuren en poorten

Wie verstandig BENOveert kiest voor raamprofielen met een goede thermische isolatiewaarde en voor hoogrendementsglas of drievoudige beglazing. Luchtdichting is hier ook belangrijk en nieuwe ramen geven u op die manier de kans om op een vrij eenvoudige manier regelbare ventilatieroosters te voorzien.

 

 • Ik BENOveer mijn vloer

Door de vloer te isoleren, voelen uw voeten minder koud aan waardoor u de thermostaat gerust een graadje lager kunt zetten.

 

 • Ik kies voor de juiste BENOvatietechnieken

Kies voor een verwarmingsinstallatie met een vermogen dat perfect op de behoeften van uw geBENoveerde woning is afgestemd. Bekijk uw ventilatiesysteem om vochtproblemen te vermijden en zorg voor energiezuinige verlichting.

Heeft u nog vragen?